Blogs

Rapportage: de impact van de Corona crisis op de ICT-sector

De invloed van de Coronacrisis is merkbaar op de economie. En zo ook in de ICT-sector. Uit onderzoek van NLdigital blijkt dat de invloed op de ICT-sector - als gevolg van de coronamaatregelen - sterk wisselen.

Lees meer

Waarom je soft skills trainen zo belangrijk is (ook als IT’er!)

Ons dagelijkse (werk)leven wordt in handige apps, mailprogramma’s en online tools verbreed door de digitalisering. Wat de digitale wereld ook met zich meeneemt is dat huidige beroepen niet meer in beton zijn gegoten. Soft skills worden belangrijker. Lees meer...

Lees meer

Thuiswerken: deze kansen brengt het met zich mee

Als thuiswerken ons één ding heeft geleerd, dan is het dat we (bijna) alles digitaal kunnen doen. Van vergaderen in Microsoft Teams tot koffie drinken met collega’s in FaceTime. Ons dagelijkse (werk)leven wordt in handige apps en online tools verbreed door deze oplossingen.

Lees meer

Wisselen van baan? De meest voorkomende vragen (en antwoorden) op een rijtje

Twijfel jij of je wilt wisselen van baan, omdat je huidige baan niet genoeg uitdaging biedt? Je meer wilt verdienen? Of omdat je jouw baangarantie op dit moment niet durft op te geven? Logisch dat je twijfelt, het wisselen van baan is gewoonweg spannend. Lees hier de meest gestelde vragen (en antwoorden)!

Lees meer

5 Tips om efficiënt thuis te werken

Thuiswerken, door de verlengde maatregelen van het kabinet werken we langer thuis dan verwacht. Dat is wennen, want hoe zorg je nou voor een prettige thuiswerk routine? Wij stelden 5 tips voor je op om prettig en efficiënt thuis te werken.

Lees meer

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

De meeste tijd van de week breng je door op het werk. Een inspirerende, fijne werkomgeving is daarom erg belangrijk. Als wij plezier in ons werk hebben, kunnen wij IT professionals 100% onze aandacht geven en zorgen dat jullie ook in een fijne werkomgeving terecht komen.

Lees meer

Isatis, persoonlijk, vernieuwend, en ruimte voor jezelf

We gingen deze maand op bezoek bij Frits van de Water, die via it-8 zijn huidige baan bij Isatis Health heeft gevonden. Benieuwd naar Frits’ ervaringen en de intensieve samenwerking die hij heeft met it-8, gaan we in gesprek. Frits vertelt het ons allemaal, ook wat werken bij Isatis Health hem biedt.

Lees meer

Een persoonlijke benadering

Als specialist in de IT word je geregeld benaderd. Wat is de toegevoegde waarde om toch te reageren op een bericht afkomstig van een werving & selectiebureau? Elk kwartaal bellen we met een IT’er die via it-8 een nieuwe baan heeft gevonden en gaan we in gesprek over zijn of haar ervaringen. Ditmaal spreken we met Jack Vermeulen, UX/UI Designer bij Isatis Health.

Lees meer

Benaderd via LinkedIn

Yvo Staal studeert Deeltijd Informatica en wilde graag een nieuwe baan. Hij kreeg enorm veel berichtjes, maar de meeste hiervan waren standaard: “Hi, ik heb een leuke vacature voor je…” en “je past perfect in het profiel”. Nu is hij .NET Developer bij Soluso.

Lees meer

Het belang van een goed proces

Een tijdje terug zijn we met it-8 op een IT-event geweest, georganiseerd door Sterksen & intelligence group. Bij it-8 blijven we ons ontwikkelen en zijn graag op de hoogte van wat er in de markt speelt. Tegenwoordig verandert de manier van werven, arbeidsmarktcommunicatie wordt hierin steeds belangrijker.

Lees meer

Recruitment in ontwikkeling: NRG-Office en it-8 blijven bij!

Recruitment is een vak apart en momenteel volop in ontwikkeling! Daarom bezochten recruiters van NRG-Office en it-8 de Recruitment Tech beurs in Utrecht.

Lees meer