Blogs

Waarom je in IT-recruitment juist niet naar stereotypen zoekt

Wil je een succesvolle zoektocht naar een goede IT’er? Doe jezelf een plezier en stap af van vooroordelen en typische kenmerken. Leer je kandidaat (en wie weet jouw toekomstige collega) goed kennen. Maak een beschrijving van de ideale persoon voor deze functie met een candidate persona. Daarmee kijk je verder dan opleiding, vaardigheden en stereotype hobby’s waaraan je in eerste instantie denkt.

Lees meer

Psychologie versus IT-recruitment

Je studeert Economische Psychologie en kiest voor een carrière als IT Recruiter. Dat klinkt misschien niet direct als een logische stap. Toch bleek het voor onze collega Eva een goede match. Wij spraken haar over haar studie, enthousiasme voor recruitment en interesse in IT.

Lees meer

Tekort aan IT’ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - lange termijn

Weinig nieuwe aanwas op de IT-afdeling lijkt op de korte termijn vooral een probleem voor de afdeling zelf. Lukt het niet om nieuwe mensen te vinden of via andere wegen het tekort op te vangen? Dan ondervinden ook andere afdelingen hier problemen van. Met een verhoogde werkdruk, irritatie en mogelijk technostress tot gevolg. Een structurele aanpak om het tekort te voorkomen klinkt als een utopie. Hoe wij denken dat een organisatie deze ambitie kan verwezenlijken, lichten we je toe. Voordat we ons daarin verdiepen, sommen we eerst de signalen op waaraan je een structureel IT-tekort herkent.

Lees meer

Tekort aan IT’ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - middellange termijn

Het zorgen voor voldoende bezetting op IT-afdelingen vraagt om extra aandacht. Op de lange termijn heeft een tekort aan IT’ers een vervelende weerslag op de organisatie. In onze vorige blog bespraken we de gevolgen en oplossingen voor de korte termijn. Maar wat betekent een onderbezetting op de middellange termijn? En wat kun je ertegen doen?

Lees meer

Tekort aan IT’ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - korte termijn

Dat het aantal kandidaten op de IT-markt dun gezaaid is, is voor jou als HR of IT manager geen verrassing. In de afgelopen jaren nam de krapte op de markt toe en in de huidige situatie blijft dit onveranderd. Toch vraagt het tekort aan collega’s op IT-afdelingen extra aandacht, want op zowel de korte, als de lange termijn geeft een onderbezette IT-afdeling een vervelende bijsmaak. Gelukkig zijn er naast de alom bekende wervingsmogelijkheden ook andere oplossingen. In dit artikel gaan we in op de effecten en oplossingen op de korte termijn.

Lees meer

Rapportage: de impact van de Coronacrisis op de ICT-sector

De invloed van de Coronacrisis is merkbaar op de economie. En zo ook in de ICT-sector. Uit onderzoek van NLdigital blijkt dat de invloed op de ICT-sector - als gevolg van de coronamaatregelen - sterk wisselen.

Lees meer

Waarom je soft skills trainen zo belangrijk is (ook als IT’er!)

Ons dagelijkse (werk)leven wordt in handige apps, mailprogramma’s en online tools verbreed door de digitalisering. Wat de digitale wereld ook met zich meeneemt is dat huidige beroepen niet meer in beton zijn gegoten. Soft skills worden belangrijker. Lees meer...

Lees meer

Thuiswerken: deze kansen brengt het met zich mee

Als thuiswerken ons één ding heeft geleerd, dan is het dat we (bijna) alles digitaal kunnen doen. Van vergaderen in Microsoft Teams tot koffie drinken met collega’s in FaceTime. Ons dagelijkse (werk)leven wordt in handige apps en online tools verbreed door deze oplossingen.

Lees meer

Wisselen van baan? De meest voorkomende vragen (en antwoorden) op een rijtje

Twijfel jij of je wilt wisselen van baan, omdat je huidige baan niet genoeg uitdaging biedt? Je meer wilt verdienen? Of omdat je jouw baangarantie op dit moment niet durft op te geven? Logisch dat je twijfelt, het wisselen van baan is gewoonweg spannend. Lees hier de meest gestelde vragen (en antwoorden)!

Lees meer

5 Tips om efficiënt thuis te werken

Thuiswerken, door de verlengde maatregelen van het kabinet werken we langer thuis dan verwacht. Dat is wennen, want hoe zorg je nou voor een prettige thuiswerk routine? Wij stelden 5 tips voor je op om prettig en efficiënt thuis te werken.

Lees meer

Medewerkerstevredenheidsonderzoek

De meeste tijd van de week breng je door op het werk. Een inspirerende, fijne werkomgeving is daarom erg belangrijk. Als wij plezier in ons werk hebben, kunnen wij IT professionals 100% onze aandacht geven en zorgen dat jullie ook in een fijne werkomgeving terecht komen.

Lees meer

Isatis, persoonlijk, vernieuwend, en ruimte voor jezelf

We gingen deze maand op bezoek bij Frits van de Water, die via it-8 zijn huidige baan bij Isatis Health heeft gevonden. Benieuwd naar Frits’ ervaringen en de intensieve samenwerking die hij heeft met it-8, gaan we in gesprek. Frits vertelt het ons allemaal, ook wat werken bij Isatis Health hem biedt.

Lees meer

Een persoonlijke benadering

Als specialist in de IT word je geregeld benaderd. Wat is de toegevoegde waarde om toch te reageren op een bericht afkomstig van een werving & selectiebureau? Elk kwartaal bellen we met een IT’er die via it-8 een nieuwe baan heeft gevonden en gaan we in gesprek over zijn of haar ervaringen. Ditmaal spreken we met Jack Vermeulen, UX/UI Designer bij Isatis Health.

Lees meer

Benaderd via LinkedIn

Yvo Staal studeert Deeltijd Informatica en wilde graag een nieuwe baan. Hij kreeg enorm veel berichtjes, maar de meeste hiervan waren standaard: “Hi, ik heb een leuke vacature voor je…” en “je past perfect in het profiel”. Nu is hij .NET Developer bij Soluso.

Lees meer

Het belang van een goed proces

Een tijdje terug zijn we met it-8 op een IT-event geweest, georganiseerd door Sterksen & intelligence group. Bij it-8 blijven we ons ontwikkelen en zijn graag op de hoogte van wat er in de markt speelt. Tegenwoordig verandert de manier van werven, arbeidsmarktcommunicatie wordt hierin steeds belangrijker.

Lees meer

Recruitment in ontwikkeling: NRG-Office en it-8 blijven bij!

Recruitment is een vak apart en momenteel volop in ontwikkeling! Daarom bezochten recruiters van NRG-Office en it-8 de Recruitment Tech beurs in Utrecht.

Lees meer