Nieuws

Een persoonlijke benadering

Jack vertelt ons dat hij veel wordt benaderd. Vooral via LinkedIn krijgt hij veel berichten van recruiters. Een aantal jaren terug was hij op zoek naar iets nieuws en toen merkte hij dat het contact met deze recruiters niet altijd vlekkeloos verliep: “Soms reageerde ik namelijk op een recruiter en dan kreeg ik vervolgens geen reactie terug. Dan moet je er zelf achteraan, terwijl ze wel zeggen dat je ‘een perfect profiel’ hebt voor een vacature.” Daarnaast is de ervaring van Jack dat hij regelmatig aanbiedingen kreeg (en nog weleens krijgt) die helemaal niet bij zijn profiel passen. Berichten met het idee ‘nooit geschoten, is altijd mis’. “Misschien hapt hij wel”.

 

Het eerste contact

De benadering van it-8 voelde voor Jack daarentegen een stuk beter. Jack werkte in die tijd als webdesigner, maar was toe aan iets nieuws. Jack stond al ingeschreven bij een werving & selectiebureau toen hij door een recruiter van een extern bureau benaderd werd. Via deze recruiter kwam hij voor het eerst in contact met ons, waarna hij in gesprek is gegaan met Maartje. Jack vertelt hierover: “it-8 was serieus in de vacature en het gesprek met Maartje voelde goed.” Ook tijdens het gehele sollicitatieproces heeft Jack nog regelmatig contact gehad met Maartje waar hij een persoonlijk gevoel aan over heeft gehouden. Inmiddels werkt Jack al een aantal jaar bij Isatis Health als UX/UI Designer, het bedrijf waar hij toendertijd via ons mee in contact is gekomen.

 

Persoonlijke benadering

Omdat we, uit alle gesprekken die we voeren, weten dat IT specialisten persoonlijk contact en inlevingsvermogen belangrijk vinden, staat dit centraal bij ons. Door hier veel aandacht aan te besteden, zijn we in staat een goede invulling van de wensen en behoeften van een kandidaat te geven. We beseffen dat je als IT’er de keuze hebt uit een groot aanbod, waardoor het eerste contact erg belangrijk is. Hoewel wij dit contact vaak op dezelfde manier leggen als de meeste bureaus, proberen wij onze benadering zo persoonlijk mogelijk te maken. Jack bevestigt in ons gesprek het belang van persoonlijk contact en waardeerde de manier waarop Maartje te werk ging. “Bij Maartje had ik het gevoel dat ze mij echt kende qua cv en dat ik geen nummertje was, dat was een groot pluspunt”.  

 

Lessons learned

Dit gesprek met Jack bevestigt maar weer dat IT’ers het waarderen als we reageren. Daarom blijven we ervoor zorgen dat we - hoe druk we het ook hebben - altijd een berichtje terugsturen. Jullie nemen immers ook de moeite om ons een reactie / sollicitatie te sturen, daar zijn we ons erg van bewust.

 

Vond je dit interessant? Lees verder: 

Yvo neemt je mee in zijn ervaring over hoe hij werd benaderd door recruiters via LinkedIn en hoe hij in contact kwam met it-8

Frits van de Water vertelt over zijn werk als Talent Manager bij Isatis.