Nieuws

Het belang van een goed proces

Een tijdje terug zijn we met it-8 op een IT-event geweest, georganiseerd door Sterksen & intelligence group. Bij it-8 blijven we ons ontwikkelen en zijn graag op de hoogte van wat er in de markt speelt. Tegenwoordig verandert de manier van werven, arbeidsmarktcommunicatie wordt hierin steeds belangrijker.

Tijdens het event bleek dat de IT-kandidaat steeds meer eenvoud en snelheid in de procedure verwacht. De verwachting is dat de komende tijd het aantal vacatures blijft stijgen, maar de hoeveelheid die online staat blijft dalen. Dit komt doordat vacatures minder online worden en bedrijven steeds meer geld en tijd besteden aan overall arbeidsmarktcommunicatie. Het gaat de komende tijd veel meer om het laten zien ‘wie je bent’ als werkgever.

Tools die daarbij helpen

Er komen steeds meer tools en apps op de markt die ons helpen ons werk goed te doen, zoals Crystal Knows. We zijn weer helemaal op de hoogte!

Eenvoudig, persoonlijk en transparant proces

De IT-markt is een echte kandidatenmarkt, wat inhoudt dat er meer vacatures dan kandidaten zijn. Deze bevinding is visueel gemaakt in de bovenstaande grafiek. Daarom is het voor bedrijven noodzakelijk om een eenvoudig en transparant proces aan te bieden aan de professionals. Gebeurt dit niet? Dan zoeken kandidaten verder naar een partij die wel eenvoud en transparantie biedt.

Bij it-8 doen zijn we transparant en nemen we onze kandidaten graag mee in het proces. Wij weten hoe belangrijk het is dat je niet alleen qua skills past bij een organisatie, maar ook qua persoonlijkheid. Wij geloven dat je pas écht kunt laten zien wat je in huis hebt, als iemand zich ergens thuis voelt. Daarom zullen we soms ook een match aandragen die niet altijd voor de hand ligt. Uiteraard moet het proces kort, maar wel krachtig en professioneel zijn. Een volgende baan is immers een belangrijke stap in het leven van de kandidaat.

Een sollicitatietraject kan daarom ook erg spannend zijn, zeker wanneer deze de eindfase nadert. Omdat er vaak snel geschakeld moet worden en er meerdere personen betrokken zijn bij het al dan niet aannemen van een kandidaat, kan het zijn dat er soms dingen worden overgeslagen. Bijvoorbeeld; het geven van feedback waarom een sollicitant juist wél of níet wordt aangenomen. Meenemen. Een korte toelichting waarom iemand het wél is geworden is zowel leuk als waardevol voor de kandidaat om te lezen. Dit moet onderdeel worden van het proces!

Nog efficiënter te werk gaan

Door meer tools te gebruiken die voorgelegd zijn tijdens de beurs, geloven wij dat we nog efficiënter te werk kunnen gaan. Doordat er tijd bespaard kan worden in het zoekproces, kan er een nog betere focus komen op het selectieproces. Dit betekent dat we met de tijd die vrijgemaakt wordt, opdrachtgevers en kandidaten nog beter kunnen leren kennen. Hierdoor kunnen we kandidaten nog beter vertellen in wat voor soort organisatie ze eventueel terecht gaan komen. Dit versnelt uiteindelijk het proces.

Benieuwd naar de mogelijkheden met it-8?

Is jouw organisatie ook op zoek naar it-specialisten, of ben jij als specialist op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan gaan wij graag eens met je om de tafel om de mogelijkheden te bespreken😊. Wij helpen jouw organisatie of jou als persoon graag een stapje verder! Bel/app/gerust Maartje (06-06-19675600), Eva (06-45116097) of Saskia (06-33940387) om een afspraak te maken.