Nieuws

Thuiswerken: deze kansen brengt het met zich mee

Als thuiswerken ons één ding heeft geleerd, dan is het dat we (bijna) alles digitaal kunnen doen. Van vergaderen in Microsoft Teams tot koffie drinken met collega’s via FaceTime. Ons dagelijkse (werk)leven wordt in handige apps en online tools verbreed door deze oplossingen.

Deze online oplossingen hebben echter ook een keerzijde. Doordat we allemaal werken op afstand ligt er druk op de IT-systemen (VPN servers, Cloud Applicaties, e.d.). De dagelijkse business as usual waarbij procesoptimalisatie en continuïteit belangrijk is, bedelft nu onder het werk waarin we ‘brandjes blussen’. Waarom er juist nu een kans ligt voor het automatiseren van veel processen? Dat lichten we je toe.

Real-time testen

Projecten die op de plank liggen om te testen? Dit is de uitgelezen kans om gevorderde projecten te testen onder een grote onderzoeksgroep. Iedereen werkt immers thuis, dus fouten komen snel naar voren. Door deze te detecteren en aan te passen, kun je meters maken in projecten! 

Overbelaste systemen, fouten komen bovendrijven

Van een nood een deugd maken. Welke fouten en errors van jouw IT-systemen komen in deze tijd boven drijven? Maak er actiepunten van. Kies voor kleine optimalisaties, zo verbeter je jouw systemen stap voor stap.

Het team versterken

Thuiswerken betekent ook meer vrijheid en mogelijkheden om te reageren op carrièrekansen en nieuwe uitdagingen. Dit biedt mogelijk kansen om vacatures onder de aandacht te brengen die al enige tijd om vervulling vragen of om vacatures, waar specialistische (IT) kennis voor nodig is, te herzien.

 

Vond je dit interessant? Bekijk ook: 

5 Tips om efficiënt thuis te werken 

Rapportage: de impact van de Coronacrisis op de ICT-sector

Tekort aan IT'ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - korte termijn 

Tekort aan IT'ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - middellange termijn

Tekort aan IT'ers? Dit merk je ervan (en zo los je het op!) - lange termijn