Privacy statement

it-8

Jouw privacy, ons beleid

Iedere dag zetten we ons 110% in om professionals te ondersteunen bij hun carrièreontwikkeling en om onze opdrachtgevers te ondersteunen bij de inzet van de juiste medewerkers om met volle kracht vooruit te kunnen. Dat doen we met inzet van interim professionals en met werving & selectie. Om ons werk voor jou te kunnen doen, hebben we bepaalde persoonlijke informatie nodig. Wij vinden het belangrijk dat jij weet hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan, zodat je erop kunt vertrouwen dat jouw gegevens bij ons in goede handen zijn. Het gaat namelijk om jouw privacy en daar mag geen onduidelijkheid over bestaan. Dit lees je allemaal in ons privacy statement, wat geldt voor LinkedLabels en alle bedrijven die onder LinkedLabels vallen (hierna: LinkedLabels).

1. Verzamelen van persoonsgegevens

Wij verzamelen persoonsgegevens van onze eigen medewerkers en personen die (mogelijk) voor of met LinkedLabels gaan werken. Concreet verzamelen wij deze persoonsgegevens met als doel:

  • Werving & selectie van eigen medewerkers;
  • Werving & selectie van personen die gedetacheerd worden bij externe klanten;
  • Werving & selectie van personen in opdracht van externe klanten, die in dienst treden bij externe klanten;
  • Detachering (bij elkaar brengen van opdrachtgever en gedetacheerde);
  • Het bijhouden van onze personeelsadministratie;
  • Eigen bedrijfsvoering;
  • Marketingdoeleinden, waaronder de werking van de websites;
  • Verhuur van het Bakhuis, vergaderlocatie in Nijmegen

Wettelijk is de grondslag voor deze gegevensverwerkingen door LinkedLabels het ‘gerechtvaardigd belang om haar reguliere bedrijfstaken uit te voeren’. Als deze wettelijke grondslag volgens ons ontoereikend is, vragen wij uitdrukkelijk toestemming aan de betrokkene om zijn gegevens te verwerken. In het geval van de personeelsadministratie verplicht de wet ons vaak om persoonsgegevens te verzamelen of te delen met andere partijen, zoals de Belastingdienst. Wij hanteren altijd het uitgangspunt dat wij niet meer gegevens vragen dan noodzakelijk om ons werk te kunnen doen en wij bewaren de gegevens niet langer dan nodig is. Onze Privacy Officer houdt hier toezicht op.

2.    Delen van persoonsgegevens met anderen

LinkedLabels kan persoonsgegevens van personen die voor LinkedLabels werken of op een andere manier met LinkedLabels zijn verbonden, delen met andere partijen. Dat zijn bijvoorbeeld:

  • (Potentiële) opdrachtgevers of werkgevers;
  • Overheidsinstanties (zoals de Belastingdienst);
  • Leveranciers (wanneer zij bijvoorbeeld applicaties beheren);
  • Politie en Gerechtelijke instanties (uitsluitend op basis van een gerechtelijk bevel of een vonnis).

Het delen van persoonsgegevens met derden, doen wij alleen als daar een gegronde reden voor is. Dit kan zijn het uitvoeren van de overeenkomst met personen die voor LinkedLabels werken, een wettelijke plicht of een gerechtvaardigd belang in onze bedrijfsvoering. De persoon om wie het gaat informeren wij altijd voordat wij persoonsgegevens delen, tenzij de wet ons dat verbiedt. LinkedLabels geeft geen persoonsgegevens door aan partijen die buiten de Europese Unie gevestigd zijn.

3.    Jouw rechten

Wil je weten welke persoonsgegevens Linkedlabels over jou heeft verzameld? Hebben wij onjuiste gegevens of wil je dat jouw persoonsgegevens niet langer bekend zijn bij LinkedLabels? Stuur dan een onderbouwd verzoek naar onze Privacy Officer. Ook in geval van dit verzoek, zijn wij zorgvuldig. Daarom vragen we je om je te legitimeren, zodat wij er zeker van zijn dat je bent wie je zegt dat je bent. Na legitimatie proberen wij binnen vier weken tegemoet te komen aan jouw verzoek. Als wij hiervoor toch meer tijd nodig hebben, laten wij je dat zo snel mogelijk weten. Voor bepaalde gegevens die LinkedLabels verzamelt, geldt een wettelijke bewaartermijn. Dit betekent dat wij sommige gegevens niet mogen verwijderen, maar ook dat wij gegevens na afloop van die bewaartermijn weggooien. In dit laatste geval kunnen wij deze gegevens na afloop van die bewaartermijn niet meer aan je verstrekken.

4.    Beveiliging

LinkedLabels beschermt jouw persoonsgegevens met technische maatregelen én door duidelijke afspraken te maken met haar medewerkers en partijen met wie LinkedLabels samenwerkt. Jouw persoonsgegevens zijn zo niet alleen beschermd tegen diefstal en inbreuk van buitenaf, maar wij zorgen er ook voor dat alleen die medewerkers de gegevens inzien die zij nodig hebben om hun werk te kunnen doen. LinkedLabels verkoopt geen gegevens aan derde partijen.

5. Datalekken

Ondanks dat LinkedLabels er alles aan doet om persoonsgegevens goed te beveiligen, kan het voorkomen dat persoonsgegevens per ongeluk in verkeerde handen terecht komen of dreigen te komen. Linkedlabels heeft voor die situatie een Protocol Datalekken. Dit protocol beschrijft hoe LinkedLabels handelt in geval van een datalek. Ons uitgangspunt is altijd om het lek zo snel mogelijk te dichten, de schade voor betrokkenen zo beperkt mogelijk te houden en herhaling te voorkomen. Denk je een datalek ontdekt te hebben in onze systemen? Meld dit dan bij onze Privacy Officer.

6.    Cookiebeleid

Bezoek je onze website dan worden er automatisch functionele, analytische en tracking cookies geplaatst op jouw computer, tablet of mobiele telefoon. Deze cookies zijn kleine tekstbestanden die ervoor zorgen wij in Google Analytics kunnen zien welke pagina’s bezocht worden en hoe bezoekers formulieren en andere functionaliteiten gebruiken. Daarnaast gebruiken wij tracking cookies in samenwerking met Wonderkind om je relevante vacature advertenties te tonen en zodat Wonderkind haar dienst kan leveren. Voor meer informatie over Wonderkind, verwijzen wij je naar de privacy statement van Wonderkind>. Wij zien de bezoeker tot het niveau van ‘locatie gebruiker’. Uit deze gegevens kunnen wij niet jouw IP-adres achterhalen. Wil je geen cookies van onze website op jouw computer, tablet of telefoon? Bij de instellingen van je internetbrowser kun je cookies in- en uitschakelen en verwijderen. Dit doe je zelf, omdat cookies op jouw computer zijn opgeslagen. Uitleg over het aanpassen van jouw cookie instellingen vind je in de ‘Help’ functie van je browser.

7.    Meer informatie, klachten en vragen

Heb je na het lezen van dit privacy statement nog vragen of aanvullingen, of ben je niet tevreden over de manier waarop LinkedLabels omgaat met jouw persoonsgegevens, neem dan contact op met onze Privacy Officer, Anke Berden privacy@linkedlabels.nl. Heb je een klacht en komen wij er samen niet uit? Dan kun je jouw klacht kenbaar maken bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

8.    Tot slot

Wij kunnen ons privacy statement altijd wijzigen, bijvoorbeeld als er iets verandert in de wet of de rechtspraak of bij ontwikkelingen rond onze bedrijfsactiviteiten. De meest recente versie vind je op onze website. Dit privacy statement is vastgesteld door de directeur van LinkedLabels d.d. 07 september 2018.